Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Sýry"

12. 2. 2015

Kešu sýr kesu-syr-a.jpg

  • 1/2 šálku kešu oříšků
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce raw tahini
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 šálku vody
  • agar

Kešu oříšky si předem namočíme na 2h do vody (není nutné krájet). Vše vložíme do mixéru a mixujeme do hladka. V případě že chceme sýr mít hustější, přidáme více kešu. Pokud jej chceme mít řidší, ředíme vodou.

Sýr můžeme dochutit například česnekem, paprikou, čerstvými bylinkami apod.

"Mozarella"  syr-cesnekovy--bazalkovo-paprikovy--kminovo-koprovy--balsamikovo-provensalsky--mandlovo-zelenopeprovy-a.jpg

1 lžíce psyllia+200ml vody - rozmíchat a nechat stát minimálně 2 hodiny
50 g kešu ořechů - zalít vodou a nechat stát minimálně 2 hodiny

Vše rozmixovat spolu s 

  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 PL lahůdkového droždí
  • pepřem
  • stroužkem česneku

a do hotové směsi přidat cokoliv (třeba bazalku+sušený rajčata), vměsnat do mističky a uložit do ledničky.

Dělala jsem česnekový, bazalkovo-paprikový, kmínovo-koprový, s balsamikem + provensálské koření, mandle + zelený pepř.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA